Продукти:
3 средни тиквички
200 гр. сирене
1 настърган морков
1 яйце
наситнен копър
сол, чер пипер, сух чесън
зехтин (олио)
За бешамела:
30 гр. масло
1 суп. л. брашно
200 мл. прясно мляко
настърган кашкавал
сол, индийско орехче
Приготвяне:
Тиквичките се измиват, разрязват се на две по дължина и всяка половинка се издълбава по средата с лъжичка.
Сиренето се натрошава в купа, прибавят се настърганият морков, наситненият копър и яйцето. Овкусява се със сол, чер пипер и малко сух чесън. Полива се и със струйка зехтин. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълнят тиквичките равномерно.
Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, поливат се със струйка олио и се слагат в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 мин.
Бешамелът се приготвя, като в малък съд се разтопява маслото, прибавя се брашното и се бърка енергично с дървена лъжица. Бавно се добавя млякото при непрекъснато бъркане. Подправя се със сол и индийско орехче. Прибавя се настъргания кашкавал. Малко преди да са готови тиквичките, бешамелът се разпределя върху тях и се запичат отново.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар