събота, 15 септември 2012 г.

Гофрети


Продукти за около 20-25 броя:
250 гр. масло (със стайна температура)
250 гр. захар
1 ванилия
5 яйца
500 гр. брашно
1 пак. бакпулвер
500 мл. прясно мляко
1 суп. л. ром

Приготвяне:
Повърхностите за печене на гофретник се намазват с малка част от разтопеното масло, което ще се използва за тестото. Уредът се затваря и се оставя да загрее.
Яйцата се разбиват и се разбъркват заедно със захарта и маслото на гладко тесто. Прибавят се ванилията и рома, след това и пресятото брашно с бакпулвера. Всичко се разбърква. Най-накрая се прибавя постепенно и едновременно с това се разбърква млякото, докато самото тесто стане гладко и меко на плътност.
В средата на долната повърхност на гофретника се слагат около 2 супени лъжици от тестото и уредът се затваря. Всяка от вафлите се изпича за около 3 мин., до златисто-кафяво. Готовите вафли се изваждат и се поставят върху кухненска решетка.
Сервират се намазани с конфитюр или поръсени с пудра захар и гарнирани с дребни плодове.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар