събота, 18 август 2012 г.

Запечен патладжан с моцарела


Продукти:
2 патладжана
1 кг. домати
300 гр. моцарела
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол, 1/2 ч. л. захар, зехтин
5-6 листенца пресен босилек или 1 ч. л. сух

Приготвяне:
Патладжанът се измива и нарязва на филийки.Посолява се и се оставя около половин час да изтече горчивия му сок. След това се измива отново, подсушава и се пече на грил тиган или скара.
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на дребно. Запържват се леко в зехтина.
Доматите предварително се потапят в гореща вода с кръстосан малък разрез на дъното им, след което се обелват и се нарязват на ситно. Прибавят се към лука, поръсват се сол и захар. Задушават се под капак, до получаване на плътен доматен сос.
В дълбока тавичка се изсипва част от доматения сос. Отгоре се нареждат парчета патладжан и се поръсват със ситно нарязания босилек. Заливат се с втора част от доматения сос. Нареждат се тънки филийки моцарела и отново се слагат парчета патладжан, доматен сос, босилек и последно моцарела. Запичат се за около десетина минути при температура от 200 градуса.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар