понеделник, 6 август 2012 г.

Тиквички с шунка и кашкавал върху доматен сос


Продукти:
2 тиквички
100 гр. шунка (нарязана на тънки филийки)
100 гр. кашкавал (нарязан на тънки филийки)
2 яйца
брашно, сол и олио за пържене

За доматения сос:
5-6 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол и малко захар

Приготвяне:
Доматите се почистват и измиват, срязват се от долната страна на малко кръстче и се потапят във вряща вода, след което лесно се обелват. Нарязват се на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Задушават се в олио и когато лука стане прозрачен, се добавят доматите. Посоляват се и се поръсват с една кафена лъжичка захар. Сосът се оставя да ври на бавен огън около 30 минути, след което се пасирва.
Тиквичките се нарязват на тънки филийки и леко се запичат на скара или грил-тиган. Върху всяко парче тиквичка се слага парче шунка и парче кашкавал. Затваря се като сандвич с друго парче тиквичка. Готовите "сандвичи" се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца и се изпържват. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Сервират се върху доматения сос.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар