събота, 29 октомври 2011 г.

Пълнени картофи с шунка



Продукти:
4 големи картофа
200 гр. шунка
70 гр. масло
5-6 суп. л. майонеза
сол и чер пипер
настърган кашкавал

Приготвяне:
Картофите се измиват добре, подсушават се и всеки един от тях както е с кожата, се увива във фолио. Така завитите картофи се поставят в тавичка и се пекат във фурната на 200 градуса за около един час.
След като изстинат, се разрязват по средата на две половини. Издълбават се внимателно с лъжичка, леко се посоляват и във всеки картоф се слага по едно парченце масло.
Вътрешността им се намачква, прибавят се майонезата и ситно нарязаната на кубчета шунка. Подправя се със сол и чер пипер и се обърква добре.
Картофите се пълнят с получената смес, върху тях се слага по още едно малко парченце масло, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар