Продукти:
1 пакет бутер тесто (от 800 гр.)
захар
Приготвяне:
Работният плот се наръсва с достатъчно захар и върху нея се разстила единият лист от тестото. Прекарва се 1-2 пъти с точилка, след което листа се поръсва с още захар и се притиска с точилката още 2-3 пъти, за да се разстеле повече тестото и захарта да полепне по-добре към него.
Двата края на тестото (по ширина) се прегъват до средата. След това, всяка прегъната част се прегъва по още веднъж, пак до средата. Накрая двете части се сгъват на една и се получава руло, което не е кръгло, а има по-плоска форма, което няма никакво значение как ще изглежда. Още веднъж леко прекарвам с точилката, за да се издължи и да бъде равномерно. По този начин излизат повече бройки. С остър нож се режат парченца дебели около 1 см., нареждат се в тава върху хартия за печене, отдалечени една от друга и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до зачервяване.
По същия начин се приготвя и вторият лист от тестото в пакета.
За да бъдат бисквитите по-ефектни и ароматни, може тестото да се наръси със захар, смесена с какао или канела.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар