петък, 5 август 2011 г.

Имамбаялдъ в патладжан



Продукти:
2 патладжана
2 глави лук
1 червена чушка
1 домат
2-3 скилидки чесън
олио(зехтин),сол, чер пипер, магданоз

Приготвяне:
Патладжаните се измиват и подсушават. Откъм предната част на патладжана(не откъм дръжката), с нож се изрязва капаче и с помоща на лъжичка се издълбава почти до дръжката, като трябва да се внимава да не остане на кожа, а да има месце по него. Поръсва се със сол и се оставя за около 30 мин. да се изцеди горчивия сок.
Издълбаната вътрешност на патладжана, чушката и домата се нарязват  на ситни кубчета, а лукът и чесънът на ситно. В мазнината се задушават лукът и чесънът,след което се добавят останалите зеленчуци.Поръсват се със сол, чер пипер и магданоз, и се оставят да се задушават за около 10 мин. Издълбаните патладжани се пълнят с готовата смес, затварят се с отрязаното капаче и се печат в загрята фурна на 180 градуса за около 50 мин., в тавичка покрита с фолио.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар