понеделник, 6 февруари 2017 г.

Мъфини с шунка и моцарела



Досега съм правила все сладки мъфини. Много ги обичаме у дома. Днес обаче реших да пробвам в солен вариант. Избрах да бъдат с шунка и любимата ни моцарела. Станаха много вкусни и много ароматни с подправянето им с риган. Може да се използва и друг вид подправка, това е въпрос на вкус, но на мен ми се искаше да бъдат ароматизирани с риган. Мъфинките са вкусни, както са топли и прясно изпечени, така и когато изстинат. С големината на книжните капсули, които използвах, от тази рецепта ми излязоха 17 бройки, макар че на снимката се виждат по-малко. Нямаше време за чакане и се "изпариха" още топли, топли.
Ето и рецептата:

Продукти:
250 мл. прясно мляко (на стайна температура)
3 яйца (размер L на стайна температура)
300 гр. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч. лъж. сода бикарбонат
щипка сол
2 ч. лъж. риган
80 гр. разтопено масло
70 гр. нарязана на дребни кубчета шунка
70 гр. нарязана на дребни кубчета моцарела

 Приготвяне:
Фурната се загрява на 190 градуса.
Яйцата се разбиват с млякото и се оставят настрани.
Брашното се смесва със солта, бакпулвера и содата бикарбонат и се пресяват. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата и млякото и се разбива с помоща на тел до напълно гладка смес без гранулки.
Прибавя се разтопеното масло и се разбърква, след което се поръсва и с ригана.
Накрая се добавят шунката и моцарелата. Готовата смес с помоща на лъжица за сладолед, се разпределя в книжните капсули, предваерително поставени в гнездата на тавичка за мъфини, като се внимава да не се пълнят до горе.
Пекат се за около 25 минути.
Оставят се да изстиват 5 минути във формата и след това се охлаждат върху кухненска решетка.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар