Продукти:
1 средно голяма кисела зелка
500 гр. кайма
150 гр. бланширан ориз
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
чер пипер, чубрица
зехтин (олио)
Продукти за заливката:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 суп. л. брашно
сол
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятата мазнина. Към него се добавя каймата и се пържи, докато стане на трохи. Прибавя се чубрицата, черния пипер и изчистения и измит ориз.
Зелето се нарязва на ивици и се прибавя към каймата и ориза, поръсва се с червения пипер, налива се малко вода и се оставя на котлона да къкри около 20 мин.
След това мусаката се изсипва в тавичка. Залива се с вода и се запича на умерена фурна за около 30 мин.
Заливката се приготвя, като се разбиват яйцата с брашното, киселото мляко и солта. Мусаката се изважда от фурната, залива се и се запича само на горен реотан за около 10 минути.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар