петък, 30 ноември 2012 г.

Спагети с аншоа


Продукти за 3 порции:
500 гр. спагети
120 гр. консерва от аншоа
2 суп. л. зехтин
2 скилидки счукан чесън
1 суп. л. галета
щипка чер пипер

Приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода с малко олио, според указанията на опаковката.
Отцеждат се и се разпределят  в затоплени чинии за сервиране.
Аншоата се изцежда от соса в консервата и се нарязва на дребно. Загрява се зехтина в тиган и чесъна се запържва до омекване. Прибавя се аншоата и разбърквайки, се запържва за 2 мин. Прибавя се галетата и черния пипер и отново се разбърква.
Спагетите се заливат с така приготвения сос. По желание се поръсват с настърган пармезан  или с нарязан на ситно магданоз.

Добър апетит!